Vår verksamhet

Hilmér Lantbruk i Mellerud är en familjeägd gård som har varit verksam i flera generationer. Vi är stolta över att producera högkvalitativa produkter som vi kan erbjuda till våra kunder och samtidigt bidra till att hålla vår omgivning hållbar. Vi strävar efter att ha en modern och effektiv verksamhet samtidigt som vi alltid sätter våra djurs välbefinnande och miljön i fokus.

Vi bedriver grisuppfödning med 1600 suggor. Vi föder upp större delen av smågrisarna till slakt. Grisarna slaktas på Dahlbergs slakteri i Brålanda. Våran växtodling innefattar ca 1000 hektar odlad mark. Vi odlar spannmål, oljeväxter och gräsfrö.

Vi har också insett värdet tidigt med förnybar energi och har investerat inom fjärrvärme, vindkraft och biogasanläggningar. Vi ser potentialen i att ha en eller flera vindkraftverk på vår mark för att minska energikostnaden och samtidigt bidra till en hållbar framtid.

Biogas

Biogasanläggningen är ett samarbete mellan olika lantbrukare på Dalboslätten som sett nyttan med förnybar energi på lantbruk. Biogasanläggningarna rötar gödseln för att framställa fordonsgas. Vi är delägare i Brålanda Biogas som driver tankstationer för biogasbilar i Mellerud, Brålanda samt Lilla Edet. Läs mer om Brålanda Biogas här: https://biogasbralanda.se/

Vi producerar ett brett sortiment av produkter inom lantbruket. Vi arbetar också med att utveckla nya produkter för att ständigt förbättra och anpassa vår verksamhet till dagens marknad och kundbehov.

På Hilmér Lantbruk i Mellerud är vi stolta över vårt hårda arbete och ambition för att producera kvalitetsprodukter på ett hållbart sätt. Vi välkomnar dig att besöka vår gård och uppleva vår verksamhet själv. Vi ser fram emot att träffa dig!

Hållbart jordbruk i Dalsland